könyvnyomtatás, könyv nyomda
"Író az, akinek az írás nehezebben megy, mint másoknak." - Thomas Mann
könyvnyomtatás, könyv nyomda

Könyvnyomtatás, könyv nyomda

Kis példányszámban is kitűnő minőségben és gyorsan!

kézirat tördelés, korrektúra

TÖRDELÉS

Grafikus munkatársaink díjmentesen bevizsgálják az általad tördelt könyvet vagy egyéb kiadványt és egyértelmű véleményt adnak a nyomtathatóságról.
A kitűnő minőség közös ügyünk, így a korrektúrában, esetleges tördelési problémák javításában is segítséget, megoldást nyújtunk.

nyomtatás

NYOMTATÁS

Cégünk a kis példányszámban készülő könyveket korszerű és gyors digitális nyomdagéppel, a nagyobb mennyiségű kiadványokat ofszet nyomás eljárással teljesíti. A minőségben mindkét mai technológia kifogástalan produkciót jelent, amelyről díjmentes prototípus készítéssel is meggyőzünk.

gyors teljesítés

TELJESÍTÉS

A nyomdánkban gyártandó könyvek vagy üzleti kiadványok a mennyiségtől és kötési módtól függően általában 5-7 munkanapon belül elkészülnek. A gyártás ideje főleg a példányszámon alapul, de olyan egyéb tényezők is közrejátszanak, mint pl. a tördelési vagy anyagleadási idő, korrektúra...

Első könyves szerző, gyakorlott szakíró, esetleg tudatos vállalkozás-felelős?
Könyvnyomdánk elkészíti számodra azt a kiadványt, mellyel erősítheted hírneved, alkotó pozíciód.

Művészeknek
\verseskötetek
\novellagyűjtemények
\kisregények
Szakíróknak
\szakmai értekezések
\tudományos publikációk
\oktatási jegyzetek
Üzleti szereplőknek
\marketinganyagok
\termékkatalógusok
\cégismertetők
  • Keménytáblás könyv
  • Könyv referenciák
  • Romantikus könyv
  • Nyelvkönyv
  • Szakmai könyv
  • Üzleti könyv
  • Életrajzi könyv
  • Regény
  • Keresztény ima és verseskönyv
Vágjunk bele!
Gyors AJÁNLATKÉRÉS
Andrea, Termékmenedzser
Neved
E-mail címed
Telefonszámod
Méret:
Egyéb méret (mm X mm):
Gyártandó példány (darab):
Belív terjedelem (oldalszám):
Belív FEKETE oldalak száma:
Belív SZÍNES oldalak száma:

Első könyv íróknak

Könyved első kiadását már minimális példányszám mellett is vállalható áron készíti el a Server Line könyvnyomda.
Induló szerzőknek a legkedvezőbben előállítható, ún. puhatáblást kivitelt javasoljuk, mely egyszerű mindemellett erős gerincragasztás mellett, időtállóan testesíti meg a papírra vetett művet.

Nyomdát keresőknek

Ha egy jól együttműködő partnert keresel a leendő könyv vagy szakkönyv gyártásához, várjuk ajánlatkérésed!
Az anyagleadás menünél pedig akár el is küldheted hozzánk a szerkesztett írást bevizsgálásra. Képzett grafikai előkészítő részlegünk javaslatot tesz a gyártásra és egyezteti veled a paramétereket.

Marketingeseknek

Eme népszerű tudomány képviselőinek száma egyre nő. Az online megjelenés mellett gyakran presztízsértékű egy nyomtatott formában kiadott mű, mely az adott témát átfogóan, a szakértő tapasztalatait és újításait mutatja be.
A szakkönyvek pedig fontos kellékei egy vásárnak, konferenciának is.

Kispéldányszámú könyvet nyomtatnál?

Digitális nyomdánk a legjobb választás számodra, mert korszerű és termelékeny berendezésekkel, szakértő csapattal várunk!
Puhatáblás ragasztókötéssel készített könyveket 25 darabtól a párszáz darabos példányszámig vállalunk, de természetesen a nagyobb mennyiség sem akadály, és egyedi esetekben másfajta kötést is készítünk.
Digitális könyv nyomtatás szolgáltatásunkat elsősorban kezdő íróknak és költőknek, szakkönyvet, oktatási anyagokat, és üzleti könyveket kiadóknak ajánljuk.
Színes vagy fekete-fehér könyv, fóliázás, lakkozás... - kivitel tekintetében széles a paletta, egyszerűtől az exkluzív megjelenésig.
Egyedi méretű könyvet nyomtatnál? Nem akadály, bármilyen méretben elkészítjük neked.

fekete, digitális nyomdagépünk
könyvjelző

Könyvnyomtatás - avagy,
hogyan jutottunk évszázadok alatt a modern könyvgyártáshoz?

A ma ismert könyv kezdetleges verziója a 3-4. században jelent meg először, hajtott és fűzött pergamen lapokból állt, a borítót pedig vékony fatáblák alkották. Az ilyen módon előállított könyvek a kódexek előfutárai voltak. Később a falapok bőr borítást kaptak, létrehozván a kötött könyv fogalmát.
Az igazi áttörést Johannes Gutenberg hozta meg nyomtatási eljárásaival, így az 1460-as évektől kezdve egyre több nyomda alakult.

Gutenberg könyvnyomtatása
Gutenberg az egész oldalas táblákat kiváltotta külön szedett betűkre, melyeket egymás mellé rendezve kialakulhatott a mozgatható betűelemekkel való nyomtatás. A technológia titka abban rejlett, hogy öntőformát készítettek a betűknek, mellyel biztosították, hogy minden karakter ugyanúgy nézzen ki, és akkora mennyiségben álljon rendelkezésre amekkorában szükség volt rá. Az öntőformába forró ólom ötvözetet öntöttek, melyből elkészültek a különálló betűk, amiket a leendő nyomtatáshoz sorba rendeztek.
A betűöntő és betűszedő eljárás kifejlesztése mellett Gutenberg először használt könyvnyomtatáshoz olaj alapú festéket, papírt készített rongyokból, és fából sajtóprést állított elő. Ezekkel a találmányokkal alapozta meg a könyvek elérhető áron történő nyomtatását, a nyomdaipart, és a rohamos fejlődést ezen a területen, annak érdekében hogy a könyvnyomtatás elérhesse a mai formáját.

A nyomtatási technológiák kialakulása
Manapság a könyvnyomtatás gyorsan, egyedi igényekre szabva történik ofszet vagy digitális technológiával. Mind a belív, mind a borító tekintetében hatalmas a variációs lehetőség. A könyvnyomtatás számos fejlődési lépcsőn ment át, és sokféle nyomtatási technológia alakult ki, melyek legtöbbje a mai napig használatos.

Magasnyomtatás
Az első nyomtatási technológia a magasnyomtatás volt. Gutenberg módszere is ezen az eljáráson alapult. Magasnyomtatásról akkor beszélünk, mikor a nyomóforma kiemelkedéseire hordják fel a festéket, majd ezt préselik a nyomathordozóra. Ezek a formák kezdetben fából, majd később fémből készültek. Ma már ez a nyomóforma, vagyis a klisé gumiból, műanyagból, vagy fotopolimerből készül.
A magasnyomtatás "hátránya" kiemelkedő nyomóformája, ha túl nagy erővel préselődik a papírra, akkor bemélyedést hagyhat maga után, extrém esetben át is szakíthatja a nyomathordozót. Ezt a tulajdonságot alapul véve különböző kreatív megoldásokat lehet létrehozni, akár festék nélküli bemélyedéseket is ki lehet alakítani, gondoljunk itt például a bőrnyomtatásra. Valamint a nyomdaiparban előszeretettel használják stancolásra, bigelésre, riccelésre, perforálásra.

Síknyomtatás
A síknyomtatás az 1700-as évek végére nyúlik vissza, mikor Alois Senefelder feltalálta a litográfiát, (kőnyomtatást) és ezzel együtt kidolgozta a síknyomtatás elvét. Később ebből fejlődött ki az ofszetnyomtatás, melynek lényege, hogy a nyomóformáról a festék egy hengerre kerül, majd a henger nyomja rá a végleges nyomathordozóra a festéket. Az első ofszetnyomógép 1907-ben állt használatba.

Mélynyomtatás
A mélynyomtatás egészen az őskorig nyúlig vissza, a továbbfejlesztésére a 15. században került sor. Elve a magasnyomtatás inverze.
A nyomóforma bemélyedéseibe kerül a festék, mely aztán át lesz nyomva a nyomathordozóra. A nyomóforma egész felületét bekenik festékkel, majd a letörlik úgy, hogy csak a bemélyedésekben maradjon festék.

Szitanyomtatás
A szitanyomás a 19. században nyert újra teret, de már évszázadokkal előtte is alkalmazták, bár a kialakulásáról nem sok információ áll rendelkezésünkre azon kívül, hogy Kína tekinthető e nyomtatási technológia őshazájának. Máig használatos technológia, de fejlődése igen lassan történt, miután a textiliparban volt elterjedt, ezért a nyomdaipar nem is foglalkozott vele.

Digitális nyomtatás
A digitális nyomtatási eljárások a számítástechnika fejlődésével egyre inkább teret nyertek a nyomdaiparban. Ez egy ma is folyamatosan fejlődő eljárás, azonban még messze tart a technológia attól, hogy teljes mértékben kiváltsa a hagyományos nyomtatási eljárásokat. A digitális nyomtatás gyors és bizonyos esetekben igen költségkímélő, nagy variációs lehetőségek mellett.

KÖNYV KÉSZÍTÉS, NYOMTATÁS - KÖNYV NYOMDA BUDAPEST

elsimert papírok • kitűnő nyomatminőség • határidős gyártás • korrekt teljesítés