Anyagleadás - feltöltés

Nyomdakész vagy grafikai tervezésre szánt fájlok beküldése

Grafikai anyag fogadása Corel Draw X3 verzióban
COREL Draw
(Görbévé alakított szöveg)
Grafikai anyag fogadása PDF dokumentumban
Adobe PDF document
(Composite PDF állomány)
Grafikai anyag fogadása JPG és TIF képfájlban
TIFF vagy JPG képfájl
(300 DPI, CMYK színtér)

Ezen az oldalon egyszerűen feltöltheted hozzánk a nyomtatásra szánt anyagaidat vagy azon fájlokat (kép, szöveg, logo...stb), melyekből elkészíthetjük számodra a megrendelt termék grafikai tervét.
Ügyelj arra, hogy a "Megrendelő neve" ugyanaz a cégnév legyen, melyen a megrendelést leadtad.


Anyagleadási paraméterek - SAJÁT TERVEZŐKNEK


Amennyiben nyomdakész anyagot szeretnél feltölteni hozzánk, a kiindulási alap minden esetben a kész-, azaz vágott méret.
A vágott méreten kívül ún. "kifutó" meghagyása kötelező. A kifutó széléig ki kell érjen az alkalmazott háttérszín vagy háttérkép annak tudatában, hogy ez a rész levágásra kerül.
A kifutó mérete a vágott méreten kívül, körben minimum 2 mm, nagyobb méretű termékek esetén (pl. A5, A4) akár 5 mm.

A következő fontos margó, az ún. biztonsági tartomány, mely a vágott méreten belül számítandó. Termék-mérettől függően legalább 4 mm-t kérünk. Fontos, hogy a biztosnági margót ne lépje át lényegi objektum vagy szöveg.

A szövegszerkesztőkben és prezentációs programok alatt (pl. word, excel, powerpoint...) készített tervek nem minősülnek nyomdailag előkészített anyagnak - minden esetben újraszerkesztést igényelnek. A szerkesztési díjakról a választott termékre vonatkozó termékoldalon tájékoztatunk.

Kérünk, hogy csak abban az esetben kezd meg nyomdai anyagaidnak szerkesztését, ha rendelkezel kiadványszerkesztői tapasztalattal és értelmezni tudod az itt leírt anyagleadási követleményeket.
Kérdés esetén pedig keress bennünket bizalommal!

Feltölthetek olyan anyagot is ami nem nyomdakész?

Igen, bármilyen rendelkezésre álló mintát, logót, képet, szöveget feltölthetsz, ami a szerkesztéshez / tervezéshez szükséges. Feltöltési határ: 30 MB.

Mit jelent az, hogy nyomdakész tervet küldök?

Grafikus, vagy kellő szakismeretekkel rendelkező személy által nyomdai előkészítésre alkalmas programban (Corel Draw, Illustrator, Indesign...) előállított terv, rendszerint PDF formátumban.
Word, Power Point és hasonló irodai programok nem alkalmasak nyomdakész terv előállítására, így ezeket nem is minősítjük annak. Amennyiben nem tudod a nyomtatáshoz hibátlan állományokat előállítani grafikai tervezési részlegünk szívesen vállalja a feladatot!

Konkrét elképzelésem van, Wordben meg is szerkesztettem. Akkor most miért kell mégis azt bejelölnöm, hogy szerkesztést kérek?

Azért, mert a Word fájlok nem alkalmasak nyomdai feldolgozásra, sem az abból exportált PDF-ek. Grafikusaink a küldött minta alapján szakszerűen elkészítik a tervet minden szükséges követelményt betartva (pontos méretezés, megfelelő kifutók és margók beállítása, CMYK színrendszer, stb..), annak érdekében, hogy kifogástalan végeredmény szülessen.

Miért kéritek CMYK színrendszerben a grafikai anyagokat? Hiszen a monitoron is RGB-ben látom, és az otthoni nyomtatómmal kinyomtatva is teljesen jók így a színek.

A nyomdai gyártásban teljesen általános a CMYK színrendszer használata, a nyomógépek ugyanis ezzel a négy alapszínnel dolgoznak. Digitális nyomdagépekkel történő gyártás esetén maradhat RGB-ben is az anyag, azonban a színkonverzió során felléphetnek nem várt árnyalatbeli különbségek.

G Drive-os fájlmegosztást elfogadtok?

Igen, de ez esetben szabad hozzáférésre lesz szükségünk a letöltéshez.

Nekem pendrive-on van meg az anyag, jó az, ha bemegyek és így odaadom?

A rendszereink biztonsága és a saját számítógép-rendszered biztonsága érdekében ezt nem javasoljuk. A hordozható adattárolók ugyanis nem kívánatos és kártékony programokat tartalmazhatnak, illetve meg is fertőzhetők ilyen kártevőkkel. Noha cégünk folyamatosan frissülő és teljesértékű védelmi rendszereket használ, azonban ez egyik irányba sem jelent teljeskörű garanciát. Anyagleadást tehát kifejezetten az erre a célra fejlesztett anyagleadás panelen vagy e-mail, illetve fájltranszfer alkalmazások által (pl. weetransfer.com vagy mammutmail.hu) fogadunk el - melyek átmennek a biztonsági szűrőinken.

Lehet a grafikussal személyesen is egyeztetni az ügyfélszolgálaton?

Abban az esetben, ha a feladat komplexitása ezt igényli, természetesen igen, de csak szóban és előre egyeztetett időpontban. Munkatársaink ugyanis beérkezési sorrendben és folyamatosan végzik a megrendelések grafikai feldolgozását, ami fokozott koncentrációt igénylő feladat. A hibalehetőségek minimalizálása közös érdekünk, ráadásul a szóbeli egyeztetés után az információ módosulhat – ezért célszerű a kéréseket írásban, utólag is ellenőrizhető módon megküldeni. Ezzel biztosítható, hogy a nyomdai előkészítés és tervezés az általad megfogalmazottak alapján, hibátlanul készüljön el.