Server Line Szolgáltatások

Konstruktív gyorsnyomdai megoldások.

Felületnemesítés


Az összefoglaló név olyan eljárást takar, mely az átlagtól egyedibb és megnyerőbb jellemzőkkel vértezi fel nyomtatványainkat. Általános célja az adott cég image erősítése és megkülönböztethetősége a versenytársaktól. Mindenképpen egyfajta exkluzivitásról beszélhetünk ha felületnemesítéssel rendeljük meg nyomdatermékeinket.

Fóliázás

A fóliázás az egyik legkedvezőbb díjszabású és leginkább keresett felületnemesítési eljárás. Nem összetévesztendő a laminálással, hiszen itt nem "műanyag hegesztésű" peremet adunk a nyomtatványnak, hanem teljes felületén speciális ragasztókötéssel rögzítjük a micron vastagságú, fényes vagy matt bevonatot.
A fólia tapinásra és látványra is esztétikusabbá teszi a nyomtatványt, a mechanikai hatások szempontjából pedig ellenállóságot biztosít.
Névjegy- és üzletkártyák, prospektus borítók, céges mappák általános kiegészítője.

UV formalakkozás

Ez az eljárás a nyomtatott kiadvány bizonyos részeinek - általában képi elemeknek, logóknak, rajzolatoknak - a kiemelésére szolgál. A kiemelés un. csillogásban nyilvánul meg, azaz fényesebb, tükröződőbb felületet ad, a tervezett forma szerint.
A lakk UV fény hatására szilárdul meg az általában matt fóliázott felületen. Segítségével különösen látványos kiadványokat alkothatunk, melyek nagy mértékben hozzáadnak a termék esztétikai értékéhez.

Aranyozás

Nem csak a természetben, a nyomtatott kiadványok terén is értéket feltételez. Az arany minden kultúrában egyfajta eleganciát, különlegességet sugall, tekintélyt, valaminek a nemes voltát közvetíti.
Az aranyozás általában logók, címfeliratok esetében használatos, de természetesen számos grafikai elem kiemelésre alkalmas eljárás.

Domborítás

Nevéből fakadóan a tapintási érzékelésünkre ható, értéknövelő kivitelezés. A módszer lényege, hogy egy adott felület - pl. logó vagy más embléma - a papír síkjából kiemelkedjen és jól érzékelhetően jelenjen meg.
Nagynyomású préssel készülő eljárás, mely hosszú távon is tartós hatású, ráadásul különlegessé teszi az adott nyomdaterméket.