Ajánlatunk webáruházaknak

A megrendelt termék megérkezését - főleg magánszemélyeknél - szinte minden esetben izgatott várakozás előzi meg, és miután kézhez kapja a csomagot a megrendelő, kíváncsian bontja ki. Ezt az amúgy is felfokozott érzelmi állapotot érdemes kihasználni, hisz a vásárló könnyebben fogadja be ilyenkor az egyéb promóciós anyagokat, hamarabb elköteleződik és újabb vásárlásra tudjuk buzdítani.

Éppen ezért, érdemes a csomagba elhelyezni marketing ajándékot. A következőkben szeretnék bemutatni egy pár lehetséges ajándékot, ami segíti további értékesítésünk növekedését.

webshop kiegészítők

Egyedi, céges csomagolás
Kezdjük rögtön a csomagolásnál. Házhoz szállított csomag esetén nincs is annál presztízs növelőbb, mint egy céges arculatba illő, emblémázott doboz. Egy érdekes és praktikus konstrukció, vagy a doboz belsejébe nyomtatott jókívánság hihetetlenül sokat hozzá tud adni a termék megítéléséhez.
Ezeknek az egyedi dobozoknak azonban csak nagyobb tételben rentábilis a gyártásuk, ezért sok kisebb webáruház nem engedheti meg magának, hogy ilyen csomagolásban küldje ki termékeit. De ez nem jelenti azt, hogy ők nem tehetik egyedivé, arculathoz igazodó csomagolóanyagaikat.

A minimál és a környezettudatos design fénykorát éli, ezért amellett, hogy környezetünkre is figyelünk, a vásárlók szemszögéből is nagyon mutatósnak tűnik egy újrahasznosított papírból készült dobozon szereplő kis céges logó, például matrica formájában. Ezeknek a beszerzésére pedig lényegesen olcsóbban van lehetőség, akár kis tételben is.

Újabb megrendelésre ösztönző ajándékok
Talán a legnépszerűbbek a termék mellé helyezett reklámanyagok, melyek közvetlenül újabb megrendelésre ösztönöznek. Ilyen lehet egy kupon, vagy egy brossúra, esteleg szórólap, mely más, az ügyfél érdeklődésére számot tartó termékünket, annak előnyeit ismerteti.
Kuponokat természetesen online is küldhetünk a vásárló email címére, de gyakori a csomagba rejtett kis kártya, mely a legközelebbi vásárlásból ad kedvezményt, vagy ajándékot ígér a következő megrendelés mellé. Az, hogy melyik verzió a hatékonyabb, a vásárlói körtől függ. Egy biztos: a megrendelt termék mellé csomagolt kupont minden bizonnyal észreveszi a vásárló, és amint módja van rá, fel is használja.

Praktikus ajándékok
Rendelhető termékeinktől függően, csomagolhatunk kis praktikus ajándékokat a rendelés mellé. Ilyen lehet például egy céges logóval ellátott toll vagy jegyzetfüzet, melyet a vásárló később használni tud. Egy céges logóval ellátott csomagolású csokoládé, tea, vagy valamilyen más apró, ehető termék is szívmelengető lehet, és a figyelmesség érzetét kelti.

A kötelező elemek újragondolt tálalása
A kötelezően küldendő termékeket is lehet ízlésesen, mégis egyedi formában eljuttatni a címzetthez. A legalapvetőbb dolgok a számla és a kísérőlevél logóval és egyéb arculati elemekkel való ellátása. Jól mutathat még egy céges logóval ellátott boríték, vagy egyedi számlatartó mappa is a csomagban.
Az viszont fontos, hogy csak az öncélú reklámozás legyen ezeknek a kis apróságoknak a funkciója, hanem hasznos, akár hozzáadott értéket képviseljenek. Gondoljuk át termékkörünket és a vásárlóink igényeit, és ezek alapján helyezzük el a megrendelt termék mellett a marketing ajándékokat.

Ajánlatunk webáruházaknak