Felületnemesítés

Az összefoglaló név olyan eljárást takar, mely az átlagtól egyedibb és megnyerőbb jellemzőkkel vértezi fel nyomtatványainkat. Általános célja az adott cég image erősítése és megkülönböztethetősége a versenytársaktól.

Voltaképpen egyfajta exkluzivitásról beszélhetünk ha felületnemesítéssel rendeljük meg nyomdatermékeinket. Marketingkommunikációs szempontból azonban van egy még jelentősebb érv: A hozzáadott érték.


Felületnemesítési eljárások

Fóliázás
A fóliázás az egyik legkedvezőbb díjszabású és leginkább keresett felületnemesítési eljárás. Nem összetévesztendő a laminálással, hiszen itt nem "műanyag hegesztésű" peremet adunk a nyomtatványnak, hanem teljes felületén speciális, hőre lágyuló ragasztókötéssel rögzítjük a micron vastagságú, fényes vagy matt bevonatot.

A fólia tapinásra és látványra is esztétikusabbá teszi a nyomtatványt, a mechanikai hatások szempontjából pedig ellenállóságot biztosít.
Névjegy- és üzletkártyák, prospektus borítók, céges mappák általános kiegészítője.

Telített nyomatok esetén (pl. teljes fedettségű, homogén felületek) fokozottan ajánljuk a fóliázást, mert a fent említett előnyökön és védelmi funkciók kívül óvja a festékréteget és az újjlenyomatokat sem engedi láthatóan megtapadni a felületen.

UV formalakkozás
Ez az eljárás a nyomtatott kiadvány bizonyos részeinek - általában képi elemeknek, logóknak, rajzolatoknak - a kiemelésére szolgál. A kiemelés ún. csillogásban nyilvánul meg, azaz fényesebb, tükröződőbb felületet ad, a tervezett forma szerint.

A lakk UV fény hatására szilárdul meg az általában matt fóliázott felületen. Segítségével különösen látványos kiadványokat alkothatunk, melyek nagy mértékben hozzáadnak a termék esztétikai értékéhez.

A lakkminta elkészítése külön grafikai tervezést és szakértelmet kíván, melyben természetesen mi is tudunk segíteni.

Felületnemesítések